Testere Dişli Aslan Pençesi
Nisan 1, 2023Stevia (Şeker Otu)
Ekim 14, 2024Çınar yaprakları; kalın ve damarlı bir yapıdadır. Toza ve dumana karşı oldukça dirençlidirler. Bitkisel tedavi yöntemlerinde sıkça tercih edilen çok yıllık bir ağacın yapraklarıdır. En çok tercih edilen tedavi türü ağrı kesici özelliğidir.
Çınar yaprağının faydaları…
- Kemik ve eklemler için birebir şifadır. Spor sonrasında veya hareketli geçen günlerin sonunda kemiklerinizde hissettiğiniz ağrılar için çınar yaprağı çayı tüketebilirsiniz. Bu sayede ağrılarınız kısa bir zaman sonra dinecektir.
- Cildinizde oluşan yanıklar için de çınar ağacının yapraklarını tercih edebilirsiniz. Yaprakları sayesinde hücre oluşumu hızlanacak ve yanıklar iyileşecektir.
- Ağır yemek sonrasında veya hareketsiz kalınan günlerden sonra oluşan ödem problemini, çınar ağacı yaprağı ile giderebilirsiniz. Ödem atıcı bitkilerdendir.
- Saç köklerinizi en derinine kadar besler ve saçlarınızda oluşan kepeklenmeyi ortadan kaldırır. Saçlarınızı çınar yaprağı suyu ile yıkadığınızda, kepeklenme ve kaşınmalar yok olacaktır.
- Kadınlar için dikkat çeken çınar yaprağı çayı faydaları kişisel temizliğinizde yardımcı olacaktır. Özellikle vajinal akıntıların giderilmesi konusunda oldukça etkilidir.
- Dalından toplanan ve güneşte kurutulan çınar yaprağı kireçlenme ve romatizma gibi diz problemlerini gidermek için tüketilebilir.
- Masa başında veya hareketsiz çalışanlarda oluşan boyun fıtığı gibi tedavilerde çınar ağacı yaprağı sağlıklı bir çözüm olacaktır.
- Sedef hastalığının etkilerini en aza indirmek için çınar ağacı yapraklarının kaynatıldığı su ile sedefli bölge temizlenir. Böylece sedef hastalığının sonuçları zamanla yok edilir.
- Mide asitlerini dengeleyici özelliği ile, mide bulantılarını da hafiflettiği bilinmektedir.
- Ağrılı olan bölgenize çınar yaprağı yağı ile masaj yaptığınızda, o bölgedeki kan dolaşımını hızlandıracak ve ağrıyı yok edeceksiniz. Aynı zamanda derideki lekeleri de yine aynı masaj yoluyla gidermeniz mümkün.
- Saç bakım kürlerinize çınar yaprağı yağını eklerseniz, saçlarınızın daha sağlıklı bir hal almasını sağlayabilirsiniz.
- Çınar yaprağı şeker hastalığı nedeniyle oluşan baş ağrılarını da dindirici özelliğe sahiptir.
- Ağız sağlığınızı kaynamış çınar yapraklarının suyu ile koruyabilirsiniz. Ağız içinde oluşan bakterileri ve kötü kokuları gidermeden etkilidir. Aynı zamanda diş eti iltihaplanması durumunda da tercih edilebilir.
- Yüzünüze uyguladığınız çınar yaprağı suyu veya yağı, cildinizi arındırır ve temizler.
Çınar yaprağı ne işe yarar?
- Çınar yaprakları çayı, suyu veya yağı; bedeninizdeki ağrıyı dindirir.
- Cildinizdeki hücreleri yenileyerek, nem dengesini korur.
- Ağız içi kokularını ve bakterilerini yok eder.
- Yaralı ve yanık bölgeye uygulandığında lekeleri temizler.
- Ödem attırır.
- Bağırsaklarınızı rahatlatır.
- Kemik sağlığınızı korur.
- Kanda oluşan iltihapları yok eder.
Saraçoğlu çınar yaprağı kürü hazırlanışı…
Çınar yaprağı İbrahim Saraçoğlu tarafından danışanlarına tavsiye edilen bir bitkidir. Öylesinde dikkat çeken bir bitkidir ki; çınar ağacı yapraklarını Yaradan’ın bir mucizesi olduğunu ifade eder. Düz yapraklı olanların tercih edilmemesini vurgular. 5 parça girintiye sahip çınar yapraklarının daha sağlıklı olduğunu belirtir.
Malzemeler:
- Tavsiye ettiği çınar yaprağı kürü için 2 adet taze çınar yaprağını, 10 gün güneşte kurutmalısınız. İmkanlara göre yaş çınar yaprakları da kullanabilirsiniz.
- 1 bardak içme suyu
Hazırlanışı:
1 bardak suyu bir tencerede kaynatın ve yaprakları suyun içine atın. Yaklaşık 1 dakika kaynayan suyunuzu ocaktan alın. Suyu ılımaya bırakın ve akşam yemeğinden önce ve uykudan önce 1 fincan olmak üzere tüketin.
Hazırlanan bu kür özellikle kireçlenme şikayetlerini rahatlatacak özelliğe sahiptir. İbrahim Saraçoğlu, çınar yaprağının en doğal antidepresan olduğunu da çeşitli programlarda vurgulamaktadır. Hafif derecede depresyon tanısı belirlenen kişilere, çınar yaprağı kürü tavsiye etmektedir.
Çınar yaprağı zayıflatır mı?
Çınar ağacı yapraklarının yere değmeden toplananları, ödem atma konusunda oldukça başarılıdır. Kilo vermenize engel olan ödemleri atmak için taze çınar yapraklarını da kaynatıp içebilirsiniz. Kısa süre içinde metabolizmanızı durduran ödemleri atabilirsiniz. Ödem attığınız günden itibaren, vücudunuz yağ yakımına başlayacaktır. Bu demek oluyor ki; çınar ağacı yaprakları kilo vermenize yardımcı bir bitkidir.
Çınar yaprağının yan etkileri ve zararları
Çınar ağacı yapraklarının çok ciddi yan etkileri görülmemiştir. Fakat bazı durumlarda şu yan etkiler dikkat çekebilir:
- 55 yaş sonrası kişilerde tansiyon yükselmesi,
- Nadir de olsa görülen bulantı ve kusma hissi,
- Hassas cilde sahip olanlarda kaşıntı, kimi zaman döküntüler,
- Kronik olarak kullanılan ilaçlarla beraber tüketildiğinde baş ağrısı ve halsizlik.
Çınar yaprağı toplaması ve saklanması…
Çınar ağaçlarından yapraklarını toplamak istediğinizde; bahar aylarını tercih edebilirsiniz. Bahar aylarında çınar yaprakları taze ve yeşil olacaktır. Kış mevsimine geldiğinizde ise dalından düşmeden kuru yaprakları toplayabilirsiniz. Topladığınız yaprakların bozulmasını önlemek için birkaç püf noktası paylaşalım. Bez bir torba içinde saklayabilirsiniz. Bunun için bez torbanızın kuru ve temiz olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca bez torbanızı kuru ve serin yerde muhafaza edebilirsiniz. Bir diğer seçeneğiniz ise temiz ve kuru bir saklama kavanozu olacak. Hava ile temas etmeden kavanoz içinde çınar ağacı yapraklarınızı koruyabilirsiniz